اثرات خطرناک تشعشعات تلفن های همراه بر سلامتی کودکان

بیشترین تاثیر سوء تلفن های همراه دستگاه های بی سیم بر سلامتی، متوجه ی کودکان است. زیان بالقوه ی ناشی از تشعشعات با طول موج کوتاه ( micro wave radiation =MWR ) که از وسایل الکترونیک بی سیم ( Wireless )ساطع می شود به ویژه بر جنین موضوع مهمی است. ارتباط های بین این تشعشعات و سرطان مشاهده شده است.
کودکان و جنین ( Fetus ) با بیشترین خطر از نظر آسیب عصبی ( Neurologic ) و زیستی ( Biologic ) ناشی از این تشعشعات مواجه هستند. زیرا مقدار جذب امواج در کودکان تقریبا دو برابر بیشتر از بزرگسالان است، بافت مغزی آن ها بیشتر جاذب است، استخوان جمجمه شان نازک تر است، و همچنین جثه آنان به نسبت کوچک تر است.
جنین به ویژه آسیب پذیر تر است، زیرا این تشعشعات می توانند باعث تحلیل و از بین رفتن غلاف میلین محافظی شوند که نورون های مغزی را پوشانده است.
مغز استخوان ( Bone Marrow ) کودکان ۱۰ برابر بیشتر از بزرگسالان این تشعشعات زیان آور را جذب میکند.
حداقل فاصله کامپیوترهای لپ تاپ و تبلت از بدن باید ۲۰ سانتیمتر باشد. گرم شدن بیش از حد، فقط یکی از راه هایی است که به سلول ها آسیب می رساند.
بروز تومور های بدخیم مغزی و احتمالا تومور های عصب شنوایی بیشتر می شود.
البته غیر از تلفن های همراه عوامل دیگری نیز با بدخیمی ها مرتبط هستند. اسباب بازی هایی که به شیرخواران و نوپایان فروخته می شوند آسیب رسان هستند. بیشترین خطر ناشی از تماس با عوامل سرطان زا متوجه ی کودکان است و هر چه سن کودک کمتر باشد این خطر بیشتر می شود.
در کودکان سن مدرسه مسئله ای به نام ” زوال عقلی ناشی از فن آوری دیجیتال” گزارش شده است ( Digital Dementia ). استفاده ی بیش از حد از فن آوری های دیجیتال مثل تلفن همراه و تبلت باعث آسیب توانایی های شناختی و ایجاد نوعی اضطراب اجتماعی می شود.
چون این وسایل جزوی از زندگی امروز شده اند باید به شیوه ای ایمن تر به کار برده شوند. متاسفانه اکثر مردم از خطرات این دستگاه ها آگاهی کافی ندارند. مورگان و همکارانش توصیه هایی برای کاهش آسیب دارند: فاصله دوست شماست، اگر تلفن همراه را ۱۵ سانتیمتر از گوشتان دورتر نگه دارید خطر ناشی از تشعشات آن ۱۰۰۰۰ مرتبه کمتر می شود. موبایل حتی اگر استفاده نشود در حال ساطع کردن تشعشعات است، پس نباید در تماس با بدن باشد. بهترین جا برای آن کیف ها یا کوله پشتی است. این دستگاه ها باید از شکم زن باردار دور نگه داشته شوند و نیز مادرانی که در حال مراقبت یا شیر دادن فرزندشان هستند نباید از تلفن همراه استفاده کنند. و انواع مونیتور ها نباید در تخت کودک نصب شوند. در اتاقی که کودک هست شب ها نباید موبایل وجود داشته باشد.
به علت اینکه خطر تماس با تشعشعات تجمعی ( Cumulative ) است و هر چه زمان کلی استفاده از این وسایل بیشتر شود آسیب ناشی از از تشعشعات بیشتر می شود، باید به کودکان یاد داد که استفده از تلفن همراه و دیگر دستگاه های بی سیم را به کمترین حد ممکن برسانند.
در محل زندگی به ویژه در خانه هایی که بچه وجود داشته باشد اینترنت Wi-Fi نباید استفاده شود.خوشبختانه برای استفاده از اینترنت وقتی کامپیوتر از طریق سیم به اینترنت متصل شود تشعشعات زیان بار منتشر نمی شود و این شیوه استفاده از اینترنت باید تشویق شود.
پسرها نباید موبایل را به علت اثر زیان بار بر بیضه ها در جیب های بالایی شلوارشان بگذارند.
دختر ها نباید موبایل را به علت خطر ایجاد سرطان پستان در جیب های پیراهن یا آویزان به گردن در تماس با سینه شان قرار دهند.
Medical Medscape News August 15, 2014
اطلاع رسانی بجا و مهمی بود. من که به سهم خودم این مساله را انتشار میدهم. همه مادران باید بدانند. تشکر از دکتر زینلی عزیز.
ممنون
به امید ارتقاء روز افزون فرهنگ عمومى